fbpx

A început campania de vaccinare anti-Covid19 și în Turda.

UPDATE Poziția Wizz Air. Protest pe Aeroportul din Cluj. Zeci de pasageri au aflat abia la îmbarcare că li se cere test Covid
5 ianuarie 2021
S-a decis! Elevii continuă școala online doar până pe 8 februarie
6 ianuarie 2021

A început campania de vaccinare anti-Covid19 și în Turda.

💉 A început campania de vaccinare anti-Covid19 și în Turda.


Au fost livrate dozele din vaccinul produs de Pfizer-BioNTech. Astfel, începând cu data de 4 ianuarie, a demarat campania de vaccinare în municipiu.

Prima etapă se desfășoară în cadrul Spitalului Municipal unde este vaccinat personalul medical, iar începând de joi va fi vaccinat și personalul Direcției de Asistență Socială.

Pentru etapa a doua, sunt în curs de pregătire 3 centre de vaccinare, destinate vaccinării populației cu risc sporit de infectare. Aceste centre vor fi amenajate în următoarele locații: sala de sport de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Horea, Cloşca şi Crişan” și sala de sport de la Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu”.

În ultima etapă este inclusă populația generală, iar campania de vaccinare se va derula prin rețeaua de centre de vaccinare sau prin medicina de familie.

La momentul actual programările sunt disponibile doar pentru personalul din Etapa 1, respectiv persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat. Odată ce se va trece la cea de a doua etapă se vor putea programa persoanele cu grad ridicat de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, iar în Etapa 3 programările vor fi disponibile populației generale.

Pentru mai multe detalii despre vaccinare puteți accesa platforma 👉 https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Vă reamintim că, pentru a opri răspândirea virusului este absolut necesar ca și în perioada următoare să respectăm toate regulile igienico-sanitare impuse la nivel național. Așadar, facem apel către toți cetățenii ca în continuare să poarte masca de protecție și să păstreze distanțarea fizică obligatorie.