fbpx

750 de posturi noi pentru personal didactic suplimentate de Guvern

Românii nu vor mai putea intra doar cu buletinul în Marea Britanie! De anul viitor se cere pașaport
9 octombrie 2020
METEO: Ce temperaturi aduce weekend-ul și cum va fi vremea în octombrie?
9 octombrie 2020

750 de posturi noi pentru personal didactic suplimentate de Guvern

Executivul a aprobat, în ședința joi, printr-o hotărâre de Guvern, suplimentarea cu 750 a numărului de posturi de personal didactic şi nedidactic auxiliar din sistemul de învăţământ preuniversitar, relatează Agerpres.

„Ministerul Educaţiei vă adresează solicitarea de a fi de acord cu introducerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre pentru modificarea HG 24/2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, în sensul în care se suplimentează numărul de posturi în sistemul de învăţământ preuniversitar, vorbim de personal didactic şi nedidactic auxiliar cu un număr de 750 de posturi”, a precizat reprezentantul MEC, în cadrul şedinţei de Guvern.

Ulterior, Ministerul Educației a informat, într-un comunicat de presă, că, în total, schema de personal în sistemul de învățământ preuniversitar în acest an școlar a fost suplimentată cu 1.250 de posturi.

Reglementarea stabilită de Executiv are ca scop asigurarea dreptului la educație al elevilor, în contextul în care, noul an școlar a început în condițiile prevăzute de starea de alertă. Mai exact, organizarea activităților didactice pe durata stării de alertă presupune dispunerea unor măsuri stricte de igienă și distanțare socială, fapt care determină micșorarea efectivului de elevi la clasă și creșterea numărului de clase, implicit a numărului de posturi.

În anul 2020, cheltuielile bugetare se vor face cu încadrarea în bugetul aprobat Ministerului Educației și Cercetării. În viitorii ani financiari, cheltuielile bugetare se vor realiza cu încadrarea în fondurile aprobate prin legile bugetare anuale.