196 cazuri de meningite și 21 decese, în ultimele luni, cauzate de virusul West Nile

O nouă filială a Bibliotecii Județene „Octavian Goga”, la Cluj-Napoca
14 septembrie 2018
Intrare liberă la Gradina Botanică Cluj-Napoca de Noaptea internațională a Liliecilor
14 septembrie 2018

196 cazuri de meningite și 21 decese, în ultimele luni, cauzate de virusul West Nile

În sezonul 2018, din  data de 2 mai 2018  până în data de 13 septembrie, au fost înregistrate 196 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 21 decese la pacienți care prezentau co-morbidități, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

 Un număr de 7 decese s-au înregistrat în București, 4 în județul Iași, 2 în județul Olt și câte unul în județele Galați, Covasna, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Suceava și Teleorman.

Odată cu scăderea temperaturilor, specialiștii apreciază că  în perioada următoare se așteaptă o scădere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile.

Vectorii implicați în transmiterea virusului West Nile în țara noastră îi reprezintă mai multe specii de țânțari răspândiți atât în mediul urban cât și în cel rural.

Ministerul Sănătății reamintește autorităţilor administrației publice locale să intensifice măsurile de dezinsecție în localităţi  pentru a preveni răspândirea infecției cu virus West Nile.

Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă folosirea mijloacelor de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția  mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre.  Direcțiile de sănătate publică vor desfășura o campanie de informare  a populației referitoare la măsurile  necesare pentru protecția personală împotriva infectării cu virusul West Nile.

Specialiștii  menționează că infecția cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătură de țânțar.

BeTheme WordPress Theme
%d blogeri au apreciat: