fbpx

13 septembrie – Ziua Pompierilor din România – Eroi de linia întâi în 2020

COVID19: Situația cazurilor pozitive confirmate la Cluj
13 septembrie 2020
Poliția pentru Siguranță Școlară își va începe activitatea odată cu debutul anului școlar, la Cluj
13 septembrie 2020

13 septembrie – Ziua Pompierilor din România – Eroi de linia întâi în 2020

Astăzi, 13 septembrie, celebrăm Ziua Pompierilor din România. Este data la care, în anul 1848, pompierii militari au luptat împotriva trupelor otomane în bătălia din Dealul Spirii, pentru apărarea idealurilor Revoluției de la 1848, iar prin curajul și eroismul lor, au devenit un simbol al luptei pentru libertate și independență națională.


În această zi specială pentru pompierii români, fiecare dintre noi avem privilegiul să le adresăm acestora un gând bun și să le arătăm respectul și recunoștința. Prin profesionalismul cu care își îndeplinesc fiecare misiune, prin curajul și devotamentul lor, pompierii sunt eroii adevărați. Ei sunt primii prezenți atunci când situațiile dificile o cer, acționând de fiecare dată cu siguranță și curaj pentru salvarea celor aflați în pericol și pentru protejarea în fața calamităților sau dezastrelor.


Ne aflăm într-o perioadă dificilă din cauza contextului epidemiologic actual, iar starea de alertă ne obligă în continuare să aplicăm măsuri specifice.

Dar am depășit o stare de urgență a cărei complexitate a solicitat soluții și un mod de acțiune ferm și sigur, iar pompierii au făcut acest lucru cu pricepere și seriozitate. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a avut și continuă să aibă un rol esențial, acționând de fiecare dată cu fermitate, siguranță și responsabilitate.

Prin misiunile de salvare efectuate și mobilizarea exemplară în lupta cu noul coronavirus, pompierii clujeni s-au remarcat prin competență și disciplină, iar aceasta a contribuit la menținerea încrederii și optimismului în rândul comunității.

Adresăm mulțumirile, aprecierea și respectul nostru tuturor pompierilor și le dorim sănătate și succes în misiuni! La mulți ani