fbpx
Connect with us

Actualitate

10 lucruri mai puțin știute despre Avram Gal

Published

on

“Succesul este înălţimea la care ricoşezi după ce te izbeşti de podea.” George S. Patton

Mărturisire

Deoarece trăim într-o lume a informației neverificate, a zvonurilor de tot felul, a denigrării și a bârfelor, am hotărât să vă vorbesc eu despre mine, despre lucruri mai puțin știute din viața mea, dar mai ales să răspund întrebărilor, știrilor și zvonurilor, răspândite pe rețelele de socializare și în mediul politic, astfel încât să mă cunoașteți așa cum sunt și nu cum spun alții!Candidez la funcția de Primar al municipiului Câmpia Turzii, de aceea consider că lucrurile trebuie lămurite direct și fără perdea!

Vă invit să mă cunoașteți mai bine!

Avram Marius GAL

1 ANII COPILĂRIEI LA CÂMPIA TURZII———————–

M-am născut în Câmpia Turzii, la 26 iulie 1976, într-o familie modestă de oameni simpli și cu frica lui Dumnezeu. Sunt primul fiu dintre cei patru copii ai familiei noastre: Avram, Claudiu, Vasile și Andreea, toți fiind azi împliniți profesional și familial, dăruindu-le părinților noștri opt nepoți. Anii copilăriei i-am petrecut în cartierul Centru, pe vremea când orașul Câmpia Turzii se afla într-o perioadă de sistematizare și de reconstrucție. Îmi aduc aminte cu mare drag cum ne jucam în nispiul adus pentru construirea blocului unde astăzi funcționează Cofetăria DANA. Ne jucam așa cum era obiceiul perioadei anilor 80, cu mai puține jucării, fără tablete sau telefoane smart, dar cu mulți copii și cu mult suflet. Nu pot să mă laud că am fost un copil extrem de cuminte, dar nici nu am fost mai neastâmpărat decât alții. De fapt aș putea spune că era o perioadă când toți eram egali sau cel puțin ne simțeam la fel.

Am urmat cursurile școlii gimnaziale Nr. 2, astăzi Școala Avram Iancu, unde am avut-o ca învățătoare pe regretata doamnă Măglaș Maria. Viața noastră de copii era una modestă dar fericită și sănătoasă, ne jucam în Berc, Parcul Mare de astăzi, în curtea școlii, mergeam la ,,Cinematograf ’’, la matinal sau la filmul de la ora 17, după care cu mare poftă mergeam la cofetăria din centru unde, frucola și prăjitura Noruleț ne îndulceau copilăria.

2.VISURILE TINEREȚII ———————–

Ca orice tânăr, la acea vreme trebuia să servim patria, astfel că în anul 1995 am fost încorporat al UM 0389 din Lugoj, o unitate militară a Ministerului de Interne, specialitatea Jandarmerie. Trebuie să recunosc de la început că nu a fost o perioadă ușoară pentru mine, brusc de la libertatea de acasă să te trezești într-o unitate militară de excelență unde ordinea, disciplina și munca în echipă sunt foarte importante. Am cunoscut restricțiile regimului cazon, dar mai ales am început să cunosc diferiți oameni, să văd cum se comportau în funcție de interes și în funcție de rezistența la stress și la efort fizic. Cu toate acestea, aveam un singur gând: să-mi termin armata, să plec din țară în occident, unde să adun niște bani și să mă întorc apoi acasă pentru a-mi face o casă și a-mi întemeia o familie. Pot să spun că acestea erau visurile majorității tinerilor generației mele. Mulți dintre noi asta am și făcut până la urmă; unii au reușit, însă din păcate pentru mulți visul occidentului s-a transformat într-un coșmar.

3.PRIMA AFACERE———————–

După cum am menționat mai sus, m-am născut într-o familie modestă care în acele timpuri nu avea resursele necesare pentru ca eu să-mi pot împlini idealurile, așa că mi-am luat viața în propriile mâini și în 1997-1998 am plecat în Austria. Am plecat pentru a munci, a strânge niște bani și apoi a mă întoarce în țară unde doream să încep o afacere, care să-mi ofere posibilitatea de a trăi mai bine în țara mea. Străinătatea a fost o experiență dură, occidentul în realitate nu era așa cum l-am visat eu; acolo nu te poți baza decât pe tine și pe Dumnezeu. Cu toate greutățile întâmpinate am reușit să găsesc un loc de muncă și să mă întorc în țară cu niște bani adunați. Astfel, în anul 1998 am înființat firma ABC Pompier, societate care funcționează și azi. ABC Pompier este o afacere de familie, care încă ne oferă posibilitatea să trăim decent, în țara noastră. Firma prestatoare de servicii în domeniul PSI a fost și o consecință a faptului că în perioada 1996-1997 am fost angajat ca lucrător în cadrul formațiunii de Pompieri a Primăriei muncipiului Câmpia Turzii.

4.FINALIZAREA STUDIILOR———————–

Trăim încă într-o societate unde diploma este mai importantă decât inteligența și priceperea, o mentalitate pe care în occident nu o întâlnești; acolo contează mai mult ceea ce știi să faci și mai ales cât de repede știi să faci un lucru, să fii pragmatic. Cum vă povesteam m-am întors din Austria în țară și m-am lovit de realitatea de la noi; am realizat că dacă vreau să fac ceva relevant pentru mine și comunitatea din care fac parte, o mare problemă vor fi diplomele. Școala și studiile aveau să fie mai importante și nu școala vieții. Am decis să-mi finalizez studiile; m-am înscris la un liceu curs seral, pe care l-am absolvit în anul 2004, după care am urmat Facultatea de Comunicare si Relatii publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative Bucuresti. Am fost licențiat în 2009, apoi am urmat masteratul tot în Relații publice la SNSPA Bucuresti șii un curs al Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza, în managementul strategic, curs absolvit în 2011. De asemenea, sunt absolvent al Colegiului Național de Apărare București și al Institutului Diplomatic Român, specializat în relații internaționale. Acestea fiind spuse, pentru mine nu reprezintă un titlu de glorie faptul că am terminat mai multe studii superioare. Este mai degrabă o recunoaștere a sistemului de valori din societatea în care trăim astăzi. Ceea ce vreau să vă mărturisesc însă, este faptul că am făcut aceste studii așa cum le fac majoritatea studenților: studiind. Spre exemplu, am facut un liceu seral așa cum au făcut mulți din generația mea, așa cum l-a absolvit chiar și primarul actual. Însă spre deosebire de alți politicieni (căci despre ei este vorba), eu am urmat o facultate de stat, acreditată de Ministerul Educației, care încă funcționează la cel mai înalt nivel din domeniu și încă dă societății specialiști în politică, relații internaționale și administrație publică.

5.CUM SE ÎNCEARCĂ ÎNLĂTURAREA MEA DIN CURSA POLITICĂ?———————–

Când am optat pentru politică mi-am asumat expunerea; expunerea în fața opiniei publice și expunerea la posibilitatea fabricării unor dosare politice care nu au nimic de a face cu justiția. Cu toate că soluția dată de către judecătorul de cameră preliminară m-a surprins și dezamăgit, încrederea mea în justiție nu s-a zdruncinat, rămân convins că există judecători care vor înțelege substratul politic al dosarului. Pe această cale aș adresa o întrebare tuturor oamenilor care cunosc și înfăptuiesc justiția: ați mai întâlnit spețe în care autorii faptei de fals în înscrisuri oficiale să nu fie trimiși în judecată, procurorul apreciind că nu se impune începerea urmăririi penale in personam deoarece nu există interes public și să fie trimiși în judecată presupuși instigatori la comiterea acelei fapte pentru care nu a existat interes public pentru a fi cercetată? Ei bine, în dosarul aflat pe rolul instanțelor și în care figurez, situația este exact așa: sunt acuzat că aș fi instigat la săvârșirea unei fapte de fals pentru care procurorul a înțeles să stingă acțiunea penală în ceea ce îi privește pe autorii falsului pe motivul că nu există interes public în urmărirea infracțiunii de fals în înscrisuri oficiale.

Desi pentru fals nu a existat interes public, acuzatorii au decis că pentru instrigarea la acea faptă există un interes major care să justifice trimiterea în judectă a instigatorilor, la baza acuzației stând declarațiile de martor ale celor trei autori ai falsului. Se poate, din păcate să se aplice dublul standard dacă faci politică: unii care au făcut un fals nu sunt urmăriți și nici trimiși în judecată, ci sunt audiați ca martori, iar alții, cu funcții politice sunt cercetați, acuzați și trimiși în judecată pentru instigarea la fapta autorilor lipsită de importanță. Am susținut în cererile și excepțiile formulate în fața judecătorului de cameră preliminară că din moment ce constatarea lipsei interesului public pentru exercitarea acțiunii penale cu privire la fapta de fals intelectual în înscrisuri oficiale, are efecte in rem, stabilindu-se de către procuror că fapta săvârșită la care s-ar fi instigat nu prezintă un pericol social major, în mod automat, presupusa acțiune de instigare ar fi trebuit să se rezuma la instigarea la o faptă care nu prezintă pericol social major șipentru care lipsește interesul public de a se exercita acțiunea penală, dar se pare că judecătorul de cameră preliminară are o altă viziune. Rămâne de văzut cum se va motiva încheierea judecătorului de cameră preliminară, îmi voi exercita drepturile procesuale cu bună credință și plin de speranța că justiția se va înfăptui. Îi asigur pe toți cei care m-au susținut, mă susțin sau mă vor susține, pe toți cei care mă cunosc și îmi cunosc implicarea în viața civică a orașului meu, că un dosar politic început încă din anul 2016 nu a reușit să își atingă scopul de a mă îndepărta din viața politică așa cum și-au dorit unii, ci m-au determinat să lupt încrezător în justiția română și în cea divină.

6.POCĂIT, CREȘTIN SAU PRETEXT POLITIC/ELECTORAL?!———————–

Știm deja cu toții că valorile europene sunt bazate pe unitate în diversitate și în respectarea depturilor fundamentale ale omului. Printre acestea se află și apartenența la o religie, cult sau denominațiune spiritual; un astfel de subiect se afirmă doar, nu se comentează. Dar pentru că în campania electorală din orice subiect se face o miză politică, lideri și membri de partid care se declară creștini cu frica lui Dumnezeu (deși acest subiect nici nu are ce căuta în politică) își permit să vorbească despre credința unora ca fiind un dezavantaj politic. Eu m-am născut într-o familie tradițională de creștini penticostali. Bunicul meu, Gal Ioan a fost un evanghelist prigonit de regimul comunist, iar socrul meu este creștin ortodox, făt la biserica din Sopor. M-am născut într-o familie de creștini așa cum peste 80% din cetățenii din Câmpia Turzii se declară, unii creștini ortodocși , alții creștini catolici, greco-catolici, reformați, baptiști, și așa mai departe. Toți avem același Dumnezeu, toți ar trebui să cunoștem pocăința pentru că este un atribut fundamental al creștinismului, nu doar o religie. Mai mult decât atât trebuie să ne respectăm atât crezul familiei noastre, cât si pe cel al semenilor noștri. Din păcate, în anul 2020, încă mai există reminiscențe din regimul comunist când a-ți afirma public crezul era o mare problema. Unii adversari politici încearcă să se folosească de acest lucru mergând pe logica următoare: pe Avram nu-l votează oamenii că e ,,pocăit”! Un lucru fals si primitiv, având în vedere că românii au votat un președinte protestant unitarian, pe Klaus Iohannis, că apreciază un musulman pe Raed Arafat și că cetățenii din Câmpia Turzii își doresc un primar al tuturor credincioșilor, indiferent de religie.

7.CANDIDATURI PRECEDENTE ȘI ,,TRASEISM” POLITIC———————–

M-am decis să abordez un subiect greu de combătut si de explicat, controversele despre cât de serios sau de neserios sunt, despre precedentele mele candidaturi la Primărie și despre așa-zisul traseism politic.. Unii vorbesc din prisma faptului că nu mă cunosc destul de bine, alții mă cunosc doar din vorbele adversarilor mei, care au făcut din aceasta , în repetate rânduri, un subiect politic cu tentă electorală. În 2008, am candidat pentru prima dată la funcția de Primar, din partea unui partid ,,no name”, respectiv Forța Democrată și am reușit să intru ,,în finală” cu primarul Ioan Vasinca. Fiind un partid nesemnificativ, Forța Democrată s-a destrămat rapid, așa că am fost nevoit să trec sub tutela altui partid, Partidul Conservator. În 2012 am candidat din partea Partidului Conservator, obținând din nou locul doi, singurul meu dezavantaj și de data aceasta fiind partidul relativ mic. După alegerile locale de atunci, Partidul Conservator s-a divizat, o parte fuzionând cu ALDE și o parte devenind PPU-SL.Astfel în 2016 am ajuns să candidez din partea PPU-SL, un partid nou înființat la acea vreme, necunoscut pe plan local, care a reușit totuși să trimită trei candidați în Consiliul Local și să îmi ofere posibilitatea de a obține funcția de Viceprimar. Acum las la latitudinea dumneavoastră concluzia: era mai simplu să îmi îngrop cariera politică, fără să mai ajung în punctul în care mă aflu azi sau să îmi asum faptul că aș putea primi această etichetă de ,,traseist politic”, dându-vă astfel șansa de a mă vota, cu speranța că perioada în care am fost Viceprimar a adus rezultate vizibile pentru oraș. (Vezi punctul 8.)

8.REZULTATELE MUNCII DE VICEPRIMAR; MUNCA ÎN ECHIPĂ ALĂTURI DE PRIMARUL RADU HANGA ȘI CITY MANAGERUL PETRE POP———————–În anul 2015, am avut onoarea să lucrez în calitate de Viceprimar, alături de primarul Radu Hanga și city managerul Petre Pop. A fost un an în care am demonstrat că pot lucra în echipă și că acest fapt mi-a dat posibilitatate să arăt că experiența mea de consilier parlamentar și faptul că înțeleg foarte bine sistemul guvernamental de la București, au dus la realizarea unor proiecte pentru oraș cum ar fi Parcul Industrial Câmpia Turzii. Vă invit să vedem ce am realizat, într-un singur an de mandat și chiar aș dori să comparați aceste realizări cu cele ale primarului Dorin Lojigan, din cei patru ani de mandat ai dânsului. I. PARCUL INDUSTRIAL CÂMPIA TURZIIConform Dispoziţiei nr.178 din 11.03.2015 privind delegarea unor atribuţii viceprimarului municipiului Avram Gal, primarul municipiului Câmpia Turzii dispune, art. 1 pct. III – “Elaborează politici şi acţiuni concrete pentru crearea de noi locuri de muncă în Municipiul Câmpia Turzii” şi pct. IV – “Punerea în funcţiune a Parcului Industrial Câmpia Turzii sub toate aspectele sale: juridic, organizatoric şi funcţional”.În data de 18.09.2014 în şedinţa de Consiliu Local a fost aprobată înfiinţarea societăţii Parc Industrial Câmpia Turzii SRL şi au fost votaţi primii administratori ai societăţii. În decembrie 2014 am fost la Bucureşti – Guvernul României pentru obţinerea avizului de înfiinţare a Parcului Industrial şi la Ministerul Fondurilor Europene pentru consultări în vederea obţinerii de facilităţi pentru investitorii din Parcul Industrial Câmpia Turzii.În data de 17.12.2014 s-a emis certificatul de constituire a Parcului Industrial Câmpia Turzii.În luna mai am fost personal la Bucureşti să ridic Ordinul de acordare a statutului de Parc Industrial şi acordarea facilităţilor necesare dezvoltării agenţilor economici din zonă, emis la data de 17.04.2015.II. ÎMBUNĂTĂȚIREA ACTIVITĂȚII SPITALULUI MUNICIPAL DIN CÂMPIA TURZIIConform Dispoziţiei nr.178 din 11.03.2015 privind delegarea unor atribuţii viceprimarului municipiului, primarul municipiului Câmpia Turzii dispune, art. 1 pct. V – “Se ocupă de îmbunătăţirea activităţii Spitalului Municipal DR. CORNEL IGNA, atât din punct de vedere al datoriilor tehnico-medicale, cât şi a asigurării condiţiilor optime de lucru pentru personalul medical”.Încă din luna septembrie a anului 2014 au fost aprobate fondurile necesare pentru demararea lucrărilor de amenajare a curţii Spitalului Municipiului Câmpia Turzii.În luna noiembrie a anului 2014 am avut onoarea să mă întâlnesc cu domnul Secretar de Stat Raed Arafat şi am purtat o discuţie privind dezvoltarea Spitalului municipal Câmpia Turzii!În data de 05 .11. 2014, m-am deplasat la Bucureşti – Ministerul Sănătăţii, unde m-am întâlnit cu domnul Secretar de Stat Alin Tucmeanu şi am discutat despre aprobarea înfiinţării unei secţii de neurologie la Spitalul Municipal Dr. Cornel IGNA Câmpia Turzii.În aceeaşi luna a anului 2014, domnul Ministru Secretar de Stat Alin Tucmeanu, a vizitat Spitalul Municipal Câmpia Turzii. La sfârşitul lunii noiembrie 2014 am avut întâlnire cu doamna dr. Diana Loreta Păun, Manager la Institutul Naţional de Endocrinologie PARHON din Bucureşţi. În urma discuţiilor purtate, doamna dr. Păun împreună cu conducerea Institutului au donat un mamograf Spitalului Municipal Câmpia Turzii.La începutul lunii decembrie 2014, a fost semnat protocolul de predare-primire a mamografului pentru Spitalul Municipal “Dr. Cornel Igna Câmpia Turzii”.Tot în luna decembrie a anului 2014, a fost donat Centrului pentru Îngrijire Persoane Vârstnice, din partea unor structuri filantropice din Danemarca, un aparat în valoare de peste 2000 euro pentru recuperare medicală.În luna mai a anului 2015 am depus la Bucureşti – Ministerul Sănătăţii, adrese pentru înfiinţarea unui Compartiment de Primiri Urgenţe şi dotarea cu aparatură tehnică medicală a Spitalului Municipal Câmpia Turzii.Din data de 02.06.2015 Spitalul Municipal “Dr. Cornel Igna”, are un nou serviciu medical, secţia de neurologie.“Dacă în perioada 2008 – 2012 se vorbea de:1. INCHIDEREA SPITALULUI (în această perioadă s-a închis Secţia de Dializă fiind mutată la Turda – secţia aducea aprox. 12 miliarde de lei venit spitalului/an);2.TRANSFORMAREA SPITALULUI ÎN AZIL DE BĂTRÂNI;3.TRANSFORMAREA SPITALUILUI ÎN SECŢIE A SPITALULUI TURDA ŞI SUBORDONAREA ACESTUIA CONDUCERI DE LA TURDA;4.NU ERAU DOCTORI SPECIALIŞTI CARE SĂ DOREASCĂ SĂ LUCREZE ÎN SPITAL.Azi, se vorbeşte despre:LAPAROSCOP (CHIRURGIE LAPAROSCOPICĂ MINIM INVAZIVA- se operează în condiţii moderne);SPITALUL ARE MAMOGRAF ( investigaţile se pot face la Câmpia Turzii în condiţii moderne);SECŢIE DE NEUROLOGIE (cu specialist, medic primar);DISPENSAR TBC MODERN (care se transformă în Dispensar de Pneumofiziologie, pentru prima data din 1998 funcţionează aparatul de raze);UN SPITAL CURAT ŞI BINE DOTAT!În 2020-2024 se va vorbi despre:C.P.U. (Compartiment de Primiri Urgenţe) la Câmpia Turzii;TOMOGRAF la Câmpia Turzii (pentru investigaţii medicale performante);STRATEGIE PE DOMENIUL SĂNĂTĂŢII (Implementam pe fonduri UE un sistem de management al sănătăţii eficient);DE UN SPITAL EUROPEAN!”III. FINANȚARE DE LA MINISTERUL DEZVOLTĂRII PENTRU REABILITAREA CLĂDIRII TAXE SI IMPOZITETurdaNews scria atunci: Viceprimarul Avram Gal și administratorul public Petre Pop s-au aflat azi într-o delegaţie la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, unde au semnat un contract de finanţare de 3 miliarde de lei vechi, pentru noua clădire a serviciului Impozite şi Taxe Locale.”Este vorba de o finanţare în completare pentru lucrările la noua clădire în care va funcţiona serviciul de Impozite şi Taxe Locale, o locaţie modernă, cu standarde europene, în care atât angajaţii, cât şi contribuabilii, vor avea posibilitatea să interacţioneze în mod civilizat. Este un semn de respect pentru cetăţean şi e îmbucurător că Guvernul ne ajută financiar pentru acest obiectiv”, a precizat Avram Gal.IV. SUPRAVEGHEREA LUCRĂRILOR DE ASFALTARE ÎN ORAȘÎn perioada în care am fost Viceprimar am supravegheat lucrările de asfaltare și am pus mare preț pe calitatea acestora. V. DEPUNEREA DOCUMENTAȚIEI PENTRU ASFALTAREA MAI MULTOR STRĂZI DIN CARTIERUL ȘARÂTÎn data de 11.08.2015 am depus documentaţia la Ministerul Dezvoltării cu privire la proiectul în valoare de 3 mil lei pentru asfaltarea mai multor străzi din cartierul Şarât.VI. SUSȚINEREA ACTIVITĂȚILOR SPORTIVE DIN MUNICIPIUM-am implicat în campanii umanitare: – am înmânat diplome sportivilor din echipa de volei;- donaţii de echipament sportiv pentru copii care practică sport în proiectele şi structurile finanţate de administraţia localăVII. DEPUNERE DOCUMENTAȚIE PENTRU INVESTIȚIA ÎN CREȘA PINOCHIOÎn data de 24 iulie 2015 am depus la Ministerul Devoltării Regionale şi Administraţiei Publice documentaţia pentru obţinerea finanţării de la Guvern a obiectivului de investiţie “Creşa Pinochio”¬¬¬, se va face creşă în Câmpia Turzii pentru copii pană în 3 ani.VIII. INVESTIȚII ÎN HALA AGROALIMENTARĂ DIN PIAȚA MICĂ. În luna iulie 2015, alături de Preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Mihai Seplecan, am semnat la Consiliul Judeţean un contract de 3,5 miliarde lei alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru hala Agroalimentară din piaţa mică.IX. FINANȚARE PENTRU AMENAJARE PASAJULUI DE TRECERE PESTE CALEA FERATĂÎn data de 22.06.2015, am fost la Bucureşti, în urma întâlnirii cu Secretarul General al Ministerului Transporturilor, am primit finanţare pentru amenajarea pasajului de trecere peste calea ferată din Cartierul Şarât către centrul oraşului. În data de 03 septembrie 2015 a fost emis ordinul de începere pentru lucrările de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată din Câmpia Turzii, strada Dr. I. Raţiu.X. 60 DE LOTURI DE TEREN PENTRU CASE DESTINATE TINERILOR DIN ORAȘAdministraţia Locală Câmpia Turzii în condiţiile prevăzute de lege a acordat 60 de loturi de teren pentru construcţie case destinate tinerilor din oraş.XI. READUCEREA ÎN PATRIMONIUL ADMINISTRAȚIEI LOCALE A FOSTEI CLĂDIRI A FINANȚELOR PUBLICE –Actualul Sediu al Poliției locale și Evidența populației.Acestea sunt doar câteva din multele realizări din mandatul de doar un an, petrecut în administrația de la Câmpia Turzii, ca Viceprimar.Judecați dumneavoastră!XII. CONSTRUCȚIE BAZIN DE ÎNOT LA CÂMPIA TURZII– proiect demarat în 2015, depus la Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, de subsemnatul.

9.ULTIMELE ATACURI POLITICE ÎNAINTE DE VICTORIE———————–

Dragi prieteni, vă anunț că sunt bine, chiar mai bine decât își doresc adversarii mei politici și mai determinat să lupt pentru a demonstra că încă se poate schimba ceva la Câmpia Turzii. Că încă se poate face o politică pozitivă, fără injurii, amenințări sau dosare politice.Vă mulțumesc tuturor pentru mesajele de susținere, pentru încrederea și sprijinul acordate în aceste zile. De fiecare dată când mi-am exprimat intenția de a candida la funcția de primar, mi-am asumat faptul că aș putea fi hărțuit, linșat mediatic sau acuzat în dosare politice inventate cu scopul de a-mi denigra imaginea, apărute surprinzător în preajma campaniei electorale.Nu e puțin suspect că exact după anunțarea candidaturii mele apar știri în toată presa despre un dosar politic pe numele meu, reluându-se veșnica temă?!Cu răbdare, de fiecare dată am demonstrat că nu este așa! Și de această dată sunt hotărât să vă demonstrez același lucru: justiția se face de către magistrați, nu pe facebook sau prin mass-media, iar dezbaterea politică trebuie să aibă în centrul său problemele cetățenilor, nu interpretarea politică a unui simplu demers juridic. Dacă e nevoie totuși să trec prin astfel de momente neplăcute, nu regret, dacă în final voi reuși să fac ceva pentru Câmpia Turzii. Sunt convins că cetățenii acestui oraș au înțeles miza acestui război politic, și pot face diferența prin votul lor la următoarele alegeri!Nu renunț la candidatură și acum mai mult ca niciodată sunt mai decis și mai hotărât să lupt pentru primăria Câmpia Turzii și pentru comunitatea noastră. Tot acest scandal nu face decât să mă motiveze mai mult să lupt pentru o politică pozitivă, corectă și pentru a demonstra că aceste tactici mârșave, care se folosesc prea des în ultima vreme, nu au ce căuta într-o țară europeană.

10.DE CE AȘ FI UN PRIMAR MAI BUN DECÂT DORIN LOJIGAN!———————-

-Voi răspunde la această întrebare punctual:

 Pentru că deși îmi doresc de mult timp să fiu ales Primar al municipiului Câmpia Turzii, nu fac asta pentru un moft sau un statut în societate, ci pentru că vreau să îmi ajut comunitatea și să demonstrez că ceea ce am promis se poate realiza. În cei 17 ani de când fac politică, mi-am dezvoltat abilități și aptitudini de Leader (lider) printre care atitudine, perseverență, determinare, comunicare și transparență, calități foarte importante în administrația publică.

 Pentru că aș fi primarul tuturor cetățenilor din Câmpia Turzii, nu numai al membrilor partidului din care fac parte.

 Pentru că aș trata toți funcționarii din Primăria Câmpia Turzii ca pe colegii mei, fără preferați, dezvoltând un climat de stabilitate, liniște și siguranță la locul de muncă.

 Pentru că nu aș bloca nici un tânăr antreprenor care dorește să investească și să își construiască o afacere în Câmpia Turzii.

 Pentru că aș face din administrația locală o instituție prietenoasă nu una de superioritate și aroganță, în care cetățeanul să găsească întelegere, respect, și încrederea că problema cu care vine îi va fi rezolvată.

 Pentru că aș reda frumusețea orașului nostru, care merită mult mai mult decât starea în care se află acum:

– Curățenie și întreținere permanentă

– Străzi asfaltate, modernizate și trotuare reabilitate

– Spații verzi îngrijite și întreținute permanent

– Locuri de joacă moderne și parcuri dotate corespunzător unde copiii, părinții și vârstnicii să se poată relaxa în timpul liber

– Crearea de condiții pentru tinerii care vor să deschidă afaceri mici, locale.

Aceasta este dorința și intenția mea: împreună să schimbăm felul în care arată acum orașul nostru. Avem nevoie de lucrări de calitate, de echipe de lucru pregătite din punct de vedere profesional, de multă voință și de multă dorință de muncă.

PROIECTUL MEU – Oameni profesioniști pentru Câmpia Turzii!

Esența mesajului meu constă în respectarea unor principii și deziderate care să contribuie la grija și eficientizarea cheltuirii “banului public” sau a banilor accesați prin fonduri europene. Până nu ne schimbăm mentalitatea din “merge și așa” prin a respecta niște principii de “bune practici” în cheltuirea banilor publici, nu vom avea rezultate notabile în administrația publică. Prin banii puși la dispoziție de Guvern și atragerea de fonduri europene există și vor exista suficiente fonduri pentru a dezvolta noi investiții în comunitate. Problema primordială însă rămâne calitatea lucrărilor efectuate. Firmele care efectuează aceste lucrări trebuie să fie serioase și să execute lucrări de calitate, în termene rezonabile. Împreună cu echipa mea, am decis că un principiu pe care nu-l vom negocia și de la care nu vom face rabat este: calitatea serviciilor, materialelor și timpii de execuție; de fapt aceste considerente simple asigură succesul proiectelor implementate. O altă greșeală care se face în administrația publică locală este: lipsa de viziune a decidenților. Dacă tu ca edil nu ai o viziune, sau nu cunoști nevoile de dezvoltare ale urbei, nu faci altceva decât să consumi bani publici, investiții nerambursabile sau mai rău, să împrumuți bugetul local al primăriei cu credite, pentru investiții care nu vor avea niciun impact, utilitate, relevanță și cel mai important NECESITATE. Până ce nu vom înțelege sau conștientiza toți aceste lucruri, vom persista în mediocritate și ipocrizie continuând lanțul de proiecte eșuate și ratate gen: Racoșa navigabilă sau Proiectul de la Trei Lacuri care împovărează administrația locală cu un credit de 5 milioane Euro. Concluzia este să nu irosim banii publici și să avem respect față de contribuabili. Primăria nu este “moșia noastră” sau “vaca noastră” de muls. Concluzionez prin a-mi asuma public cele spuse și garantez că toate aceste principii o să le pun în practică după 27 septembrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele Știri

Actualitate2 ore ago

Spectacol-TEST la Opera din Cluj, fără MASCĂ. Intrarea va fi doar pentru cei vaccinați!

Opera Națională Română din Cluj-Napoca își redeschide porțile sâmbătă, 15 mai, pentru premiera spactacolului Faust, doar pentru cei care au...

Actualitate2 ore ago

Certificatul verde european ar putea fi gata la începutul lunii iulie. Testarea va fi gratuită

Certificatul verde european ar putea fi gata la început de iulie, a anunțat, vineri seara, la Digi24, coordonatorul campaniei naționale...

Actualitate2 ore ago

ATAC cu rachete asupra Tel Avivului, după ce un fief Hamas din Gaza a fost făcut una cu pământul

Metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta, marţi seară, a unui atac masiv cu rachete lansate din Fâşia Gaza, după...

Actualitate2 ore ago

Minoră din Cluj-Napoca dată dispărută. Ai văzut-o?

Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că la data de 10 mai a.c., în jurul orei 19.00, ROSTAȘ...

Actualitate19 ore ago

Bombă de artilerie găsită într-o pădure din Bihor

O bombă de artilerie provenită din cea de-a doua conflagrație mondială, a fost descoperită de un cetățean cu ajutorul unui...

Actualitate20 de ore ago

Focar de gripă aviară într-o fermă din Mureș: 180.000 de păsări sacrificate. Creștere explozivă a focarelor de gripă aviară în Europa

Un focar de gripă aviară a fost confirmat într-o fermă din Ungheni, județul Mureș, unde au fost sacrificate toate cele...

Actualitate20 de ore ago

Vești bune! Turcia ar putea primi turiştii români FĂRĂ test PCR în această vară

Turiștii români ar urma să nu mai aibă nevoie de test PCR la intrare din Turcia, a anunțat mari, 11...

Actualitate20 de ore ago

Turda: Accesul auto RESTRICȚIONAT pe un sector de drum. Vezi alternativele!

Primăria Turda: Începând de astăzi accesul auto este restricționat pe sectorul de drum cuprins de la intersecția străzii Castanilor cu...

Actualitate20 de ore ago

Doar 54 de cazuri noi Covid19 la Cluj, mai puține decât cei internați la ATI

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi, ISU și SAJ) – 419;🔴 Persoane verificate cu privire la...

Actualitate20 de ore ago

A fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea a două centre de intervenții medicale de urgență în zona montană, la Padiș și Stâna de Vale.

Joi, 6 mai, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea a două centre de intervenții medicale de...

Actualitate20 de ore ago

5.844 de elevi clujeni vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a VI-a, sesiunea mai 2021

Miercuri, 12 mai 2021 vor începe probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi...

Actualitate20 de ore ago

AVBS Credit a intermediat credite bancare în valoare de peste 15 milioane euro în primul trimestru din 2021, cu o creştere de 50%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut

AVBS Credit, companie din domeniul brokerajului bancar, anunţă vânzări în valoare de peste 15 milioane euro a creditelor bancare intermediate...

Actualitate20 de ore ago

Intervenție pentru salvarea victimelor unui accident rutier produs pe raza localității Curtuișeni

În cursul zilei de luni, 10 mai  a.c., în jurul orei 14.45, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului...

Actualitate21 de ore ago

Mai multe persoane prinse cu teste Covid FALSE pe Aeroportul Cluj. S-au întocmit dosare penale

La data de 9 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca – Biroul de Poliție Transporturi...

Actualitate21 de ore ago

Testarea rapidă în farmacii pentru depistarea COVID-19, aprobată de Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat astăzi, 10 mai a.c., ordinul privind activitatea de testare în farmacii cu teste antigenice...

Actualitate21 de ore ago

100 de ani de bibliotecă publică la Cluj-Napoca

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, invită comunitatea clujeană la evenimentele pregătite cu...

-21 de ore ago

Restricții de circulație pe B-dul 21 Decembrie 1989

În perioada următoare, Primăria Cluj-Napoca va efectua următoarele lucrări în cadrul obiectivului de investiții “Proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări...

Actualitate21 de ore ago

CJ Cluj a cumpărat cca. 100 de noi aparaturi medicale ultramoderne pentru Spitalul Județean de Urgență

Consiliul Județean Cluj a încheiat contractele pentru achiziționarea a nu mai puțin de 97 de noi aparaturi și echipamente medicale...

Actualitate21 de ore ago

Două noi zboruri spre Creta și Sicilia de pe Aeroportul Cluj

București, 11 mai 2021: Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa anunță două noi rute din...

Actualitate21 de ore ago

Comisarul UE pentru mediu, analizeaza informatiile despre impuscarea ursului Arthur

Comisarul UE pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevicius, a anunţat luni că ”analizează” informaţiile provenite de la mai multe...

Tendințe