Tăriceanu: România a devenit, ţara cea mai coruptă din Europa datorită DNA-ului

Călin Popescu Tăriceanu : ” Eu cred că această decizie de care vorbiți este una politică”
19 iunie 2018
VIDEO – Interviu în EXCLUSIVITATE cu Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, prezent azi la Cluj. Cum explică modificarea codurilor penale?
19 iunie 2018

Tăriceanu: România a devenit, ţara cea mai coruptă din Europa datorită DNA-ului

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține, că, România a ajuns să fie considerată ţara cea mai coruptă din Europa, datorită cazurilor instrumentatde de DNA. În opinia președintelui ALDE, cele mai multe cazuri intrumentate de DNA au fost pentru abuz în serviciu.  La conferința de la sediul ALDE Cluj-Napoca, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat:

„La noi, toată lumea a fost acuzată (…). Dosarele instrumentate la DNA pe corupţie, cred că 90% sunt pe abuz în serviciu, care este considerată ca o infracţiune conexă corupţiei. Alţii nici măcar nu sunt acuzaţi direct ei pentru abuz în serviciu, ci participare indirectă la abuz în serviciu. Toate lucrurile acestea au transformat România într-un exemplu pe care eu îl deplâng, adică România a devenit, cu ajutorul DNA, ţara cea mai coruptă din Europa, prin numărul de cazuri de corupţie raportate, că noi raportăm şi ăia îşi imaginează toate grozăviile”, a spus Călin Popescu Tăriceanu . Domnia sa a mai declarat în legătură cu modificarea codurilor penale:

„Codurile penale şi codurile de procedură penală, în loc să fi fost supuse, la momentul adoptării, unui proces de dezbatere în parlament, ele eu fost create în birouri sau laborator de un grup de specialişti (…) Şi au fost adoptate nu pe repede înainte, ci pur şi simplu prin ordonanţă de urgenţă. În ultimii ani, am văzut făcute într-adevăr de specialişti, practicieni ai dreptului, adică judecători, profesori universitari, o serie de comentarii critice la adresa acestor coduri. Mai mult decât atât, noi am văzut că aceste coduri au permis abuzurile care s-au petrecut în ultimii ani, ai Justiţiei. Un exemplu mai facil care îmi vine la îndemână este cel al abuzului în serviciu. După cum ştiţi, abuzul în serviciu nici măcar nu este incriminat în alte ţări din Europa”, a declarat preşedintele ALDE.

De-a lungul discuției despre corupție, modificările codurilor penale, Călin Popescu Tăriceanu a mai declarat și că justiția și judecătorii trebuie să aibă libertate de decizie fără a mai fi îngrădită de membrii statului paralel.

 

BeTheme WordPress Theme