Senatorul PSD Niculae Bădălău anunţă o posibilă plângere penală pentru preşedintele Iohannis

ATENȚIE LA BUZUNARE! „Protect Your Pocket!”
13 iunie 2018
Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță restricționarea circulației rutiere pe Aleea Stadionului și str George Coșbuc
13 iunie 2018

Senatorul PSD Niculae Bădălău anunţă o posibilă plângere penală pentru preşedintele Iohannis

Senatorul PSD Niculae Bădălău anunţă că PSD ia în calcul deschiderea unei plângeri penale pe numele preşedintelui Klaus Iohannis, în cazul în care preşedintele nu va respecta decizia CCR  de revocare a Laurei Codruţa Koveşi.

Senatorul PSD  declarat astăzi : „Dacă nu pui în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă, care e următorul pas? Oricine în ţara asta trebuie să respectele legea, absolut, indiferent ce funcţie ocupă. Eu nu-i dau timp preşedintelui, va găsi un termen în care s-o aplice. A spus că mai are nevoie de puţin timp să se edifice asupra acestui conţinut. Din momentul când hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial, produce efecte juridice”.

Dacă președintele României nu pune în aplicare decizia CCR, conform legislației în vigoare, acesta poate fi notificat de Ministerul de Justiț, conform spuselor senatorului Niculae Bădălău „Vorbim despre instituțiile statului și fiecare instituție a statului trebuie să respecte legea și atribuțiile prin care este delegat de legi. Dl. președinte al României reprezintă o instituție care trebuie să respecte legea la fel ca mine și ca Parlamentul și ca toate instituțiile. În momentul ăsta avem o hotărâre definitivă care trebuie pusă în aplicare. În cazul în care nu este pusă în aplicare, cineva trebuie să notifice acea persoană, acel reprezentant al instituției. Dl. președinte al României nu este rege, nu este Carol, nu este Ferdinand, este președinte democrat. Nu pui în aplicare o hotărâre, orice șef de instituție, președinte, șef de Cameră, prim-ministru, se aplică legea penală”.

 

 

BeTheme WordPress Theme