Politicianul Avram Gal vine cu soluții pentru decongestionarea traficului din marile orașe, precum Cluj-Napoca

Cluj-Napoca: Băncuțe Smart care permit accesul liber la internet și încărcarea telefoanelor mobile
26 noiembrie 2018
Copil de 4 ani, cu ARSURI grave, transportat cu o navă Spartan a MApN
27 noiembrie 2018

Politicianul Avram Gal vine cu soluții pentru decongestionarea traficului din marile orașe, precum Cluj-Napoca

Omul de afaceri Avram Gal, Vicepreședintele ALDE Cluj, a avut de curând o întâlnire la nivel înalt, la București, cu staff-ul companiei chinezești CRRC Corporation Limited.

CRRC Corporation Limited este cea mai mare companie de producție de locomotive din lume, deținută și controlată de statul Chinez.

La solicitarea domnului Gal Avram în vederea soluționării problemelor legate de traficul sufocant din marile orașe, Gal a purtat o serie de tratative cu partea chineză privind găsirea de soluții pentru fluidizarea traficului din municipiul Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca, după cum știm toți, reprezintă cel mai mare pol de dezvoltare din Transilvania. Centru universitar, Clujul excelează în IT&C cu o economie dezvoltată organic și care a atras numeroase investiții. Dar, să zicem „reversul medaliei” o reprezintă concentrarea urbană, iar creșterea populației care a ajuns la peste 500.000 locuitori. Studiile făcute de sociologi, mediul bancar și instituții publice locale preconizează că populația Clujului se va dubla în următorii ani, ceea ce va cauza probleme pentru trafic, lovind direct în bunăstarea cetățenilor.

Așadar, acesta a fost „semnalul de alarmă” care, coroborat cu poziția publică a domnului primar Emil Boc cu referire la căutarea de soluții privind traficul din municipiul Cluj-Napoca, l-a determinat pe Avram Gal să-și folosească conexiunile pentru a  gândi o strategie pe termen mediu și lung pentru remedierea acestor probleme, care în opinia dânsului „ne bat la ușă”.

Avram Gal a menționat că există și surse de finanțare pentru astfel de proiecte complexe și de anvergură, prin POIM (Programul Operațional Infrastructura Mare).

Partea Chineză a fost receptivă la problemele semnalate de domnul Gal Avram menținând faptul că,  CRRC Corporation Limited are o experiență imbatabilă pe domeniul transportului feroviar  având  inclusiv  strategii pentru protecția mediului, dezvoltând numeroase proiecte în construcția de locomotive hybrid, inovative și foarte eficiente.

Avram Gal a menționat faptul că următoarea etapă este ca în viitorul imediat apropiat, să realizeze o vizită de lucru împreună cu echipa sa managerială, la comapnia din China, pentru a pune bazele unui parteneriat.

Îi dorim mult succes și îl felicităm pe domnul Avram Gal pentru această inițiativă, în sprijinirea proiectelor de mobilitate urbană și a decongestionării traficului, din Cluj.

BeTheme WordPress Theme