Cum a primit Kovesi casă de la stat, printr-o ordonanţă de urgenţă dată de Ponta

Eclipsa de Lună cu cea mai lungă durată din acest secol, va avea loc la 27 iulie
20 iulie 2018
BREAKING NEWS! Peste 50 de cazuri de rujeolă depistate în ultima săptămână
21 iulie 2018

Cum a primit Kovesi casă de la stat, printr-o ordonanţă de urgenţă dată de Ponta

Jurnalista Sorina Matei prezintă, în emisiunea pe care o realizează la B1 TV, felul în care a ajuns Laura Codruţa Kovesi să aibă casă în Bucureşti de la RA-APPS, deşi avea deja o locuinţă proprietate personală în Bucureşti.

În mai 2013, Laura Codruţa Kovesi a fost numită procuror şef al DNA. La momentul respectiv, Kovesi avea un apartament proprietate personală în Sectorul 5 al Capitalei. Potrivit art. 22 al OUG 27/2006 privind salarizarea și alte drepturi ale judecătorilor, procurorilor și altor categorii de personal din sistemul justiției, „Judecătorii, procurorii și personalul asimilat acestora, precum și magistrații-asistenți au dreptul la atribuirea unei locuințe de serviciu dacă, în localitatea unde își desfășoară activitatea, aceștia, soțul/soția sau copiii aflați în întreținerea lor nu beneficiază de locuință proprietate personală ori nu li s-a atribuit locuință de către autoritățile administrației publice locale„.

Aşadar, legea îi interzicea şefei DNA să beneficieze de locuinţă de la stat. Totuşi, pe 2 iulie 2013 a intrat în vigoare legea de aprobare a OUG 15/2013. În baza unui articol din această lege, Kovesi a obţinut o derogare, pentru că îşi desfăşura activitatea în condiţii de mare risc. Pe 10 iulie 2013, la 9 zile după intrarea în vigoare a legii, Kovesi primea un apartament de serviciu de peste 200 de metri pătraţi, potrivit unui răspuns oficial al DNA pentru jurnalista Sorina Matei. Răspunsul nu precizează cine a semnat pentru ca Laura Codruţa Kovesi să primească apartamentul.

Potrivit aceluiaşi răspuns al DNA, Kovesi trebuie să părăsească apartamentul de la RA-APPS în termen de două luni, adică până în luna septembrie.

BeTheme WordPress Theme