Călin Popescu Tăriceanu achitat DEFINITIV de Instanța Supremă. Reacția Președintelui Senatului

ELEMENTUM – Festivalul pentru familii de la Lac Luncani, Cluj vine cu surprize inedite!
23 aprilie 2019
Un microscop operator ultramodern, destinat microchirurgiei reconstructive, a intrat de azi în dotarea Spitalului de Recuperare Cluj
23 aprilie 2019

Călin Popescu Tăriceanu achitat DEFINITIV de Instanța Supremă. Reacția Președintelui Senatului

Magistraţii instanţei supreme au decis, luni seară, să-l achite pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care a fost acuzat de DNA de mărturie mincinoasă, fiind menţinută, astfel, decizia din prima instanţă. Decizia este definitivă.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat, luni seară, pe Călin Popescu Tăriceanu, fiind menţinută decizia din prima instanţă. A existat o opinie separată, în sensul rejudecării cauzei.

În acest dosar, Tăriceanu a fost achitat, în mai 2018, în primă instanţă.

În 2016, procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe Călin Popescu Tăriceanu pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, dosarul având legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a dat în cauza privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni seara, după ce instanţa supremă l-a achitat în dosarul de mărturie mincinoasă că decizia nu poate decât să-l bucure, însă bucuria sa este parţială. El a mai spus că a fost supus unei presiuni publice uriaşe.

”Sigur că o astfel de decizie nu poate decât să mă bucure, dar bucuria mea este parţială, pentru că într-adevăr după avatarurile prin care am trecut începând din 2015 – purtat la parchet, purtat în instanţă, cu o presiune publică uriaşă asupra mea, care i-a afectat pe toţi cei din jurul meu, tot acest calvar astăzi s-a încheiat. Bucuria mea este umbrită de faptul că ştiu că foarte mulţi alţi oameni care au fost sau sunt în aceeaşi situaţie cu mine nu şi-au încheiat încă procesele”, a declarat la Antena 3 Călin Popescu Tăriceanu.

El l-a dat ca exemplu pe Dan Radu Ruşanu, ”care şi-a văzut toată cariera profesională şi politică distrusă”.

”Nu pot să nu mă gândesc câte nedreptăţi s-au întâmplat, câte abuzuri au avut loc, ce tragedie s-a aşternut peste România, pentru că toate aceste lucruri au contribuit într-o măsură importantă la degradarea percepţiei despre ţara noastră şi în rândul românilor”, a adăugat Tăriceanu.

ALDE susţine că decizia Instanţei supreme, care l-a achitat în dosarul de mărturie mincinoasă pe Călin Popescu Tăriceanu, arată că mai sunt judecători care acţionează independent şi rezistă la presiunile existente şi întreabă cine răspunde că liderul partidului a fost denigrat.

”Decizia în cazul preşedintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu arată că avem judecători care acţionează independent şi rezistă la presiunile existente”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a formaţiunii condusă de Călin Popescu Tăriceanu.

BeTheme WordPress Theme