Se cunosc cele opt reprezentative rămase în cursa la Cupa Mondială de Fotbal din Rusia

Un medic clujean este noul Director al Agenției Naționale de Transplant
5 iulie 2018
Hoț de locuințe arestat la Dej. Jefuia cu proprietarii în casă!
5 iulie 2018

Se cunosc cele opt reprezentative rămase în cursa la Cupa Mondială de Fotbal din Rusia

In zilele trecute s-au desfasurat meciurile din optimile de finala ale Cupei Mondiale 2018 la fotbal, competitie gazduita de Rusia. Rezultatele acestor partide au stabilit ultimele opt nationale care continua cursa pentru obtinerea trofeului de campoiana mondiala.
Surpriza cea mai mare furnizata de intalnirile din grupe a fost oferita chiar de campioana lumii, Germania, care, dupa un parcurs lamentabil si rusinos, a parasit intrecerea mult mai repede decat se preconiza.
A doua surpriza a venit in faza optimilor de finala, cand vicecampioana mondiala, galonata echipa a Argentinei, a fost invinsa clar de Franta, o echipa cu mari si justificate pretentii la aceasta Cupa Mondiala.
Trebuie sa recunoastem insa ca atat Germania cat si Argentina au oferit un fotbal departe de cerintele palmaresului lor, prezentandu-se ca o suma de valori incontestabile, dar nici pe departe ca o echipa. Dezamagitoare si neasteptata prestatia formatiilor care si-au disputat finala la editia trecuta !
Uruguay va juca in sferturi dupa ce a invins mai clar decat ararta scorul, 2-1, Portugalia, cu Ronaldo anihilat si sters. Vedetele Uruguayului, Sanchez si Cavani, ne-au daruit cea mai frumoasa faza incheiata cu gol din actuala editie a Campionatului Mondial, o bijuterie fotbalistica realmente incantatoare. Uruguay va intalni in sferturi Franta, castigatoare cu 4-3 in fata Argentinei,dupa o partida frumoasa, cu Mbappe stralucitor, probabil viitorul star mondial. Uruguay – Franta, un meci care poate fi considerat chiar o finala.
Brazilia a invins logic Mexic cu 2-0 si se va duela cu Belgia, invingatoare absolut norocoasa in partida din optimi cu bataioasa echipa a Japoniei, 3-2.
Rusia se califica in sferturi dupa penalty-uri si dupa cel mai urat meci al campionatului in compania Spaniei. O echipa cu un joc vechi si arhicunoscut, cu jucatori exceptionali dar uzati, Spania, contra unei echipe modeste, baricadate tot timpul partidei in propriul careu si care a inscris norocos doar de la punctul cu var, Rusia. Aceasta va intalni Croatia, invigatoare tot in urma loviturilor de departajare in meciul cu Danemarca.
Ultima partida va opune Suedia Angliei. Vad favorita Anglia, dar meciul nu le va fi deloc usor.

Șerban Rădulescu, Sport
BeTheme WordPress Theme