Rezultatele Sondajului DCNews privind Parteneriatul Civil. Cifrele vorbesc clar!

Protestul transportatorilor de azi, boicotat de COTAR. Vezi AICI motivul!
11 octombrie 2018
Câmpia Turzii vrea în ,,Alianța Vestului”, alături de marile orașe. Aceasta ar fi o ,,opțiune viabilă pentru dezvoltarea municipiului”.
11 octombrie 2018

Rezultatele Sondajului DCNews privind Parteneriatul Civil. Cifrele vorbesc clar!

Foto DC News

 Parteneriatul civil între persoane heterosexuale, dar și pentru persoane de același sex ce formează un cuplu, este un subiect de mare interes, după eșecul referendumului de modificare a Constituției. 

Proiectul legislativ al parteneriatului civil urmează să fie depus în Parlament. Inițiat din PSD și ALDE, acest proiect permite ca parteneriatul civil să fie valabil și pentru persoanele de același sex ce formează un cuplu, ceea ce a atras reacția imediată a Bisericii și a celor ce au susținut familia tradițională și modificarea Constituției în acest sens.

Parteneriatul civil presupune o protecție a persoanelor ce formează un cuplu, dar nu fac pasul căsătoriei, în sensul în care reglementează dreptul la moștenire, partajul și alte elemente cheie ce țin de protecția familiei. Cu toate acestea, este criticat, considerându-se a fi primul pas spre acceptarea căsătoriilor gay.

Prin urmare, DCNews a realizat un poll online. Au votat peste 400.000 de cititori. 

 92,28%, reprezentând 380.587 de cititori, au votat că ”NU” sunt de acord cu parteneriatul civil pentru cuplurile homosexuale. 31.835 au votat ”DA”, adică sunt de acord, ei reprezentând 7,72% din voturi.

 Subiectul parteneriatului civil, după cum arată și cifrele, a provocat un mare interes, dovadă fiind sutele de mii de voturi.

 Cu toate acestea, facem precizarea că sondajul este online, nu aplicăm o metodologie, ca în cazul sondajelor realizate de casele de sondare, prin urmare nu e un eșantion reprezentativ, ci exprimă opiniile celor care s-au mobilizat și au exprimat o părere.

Sursa: https://www.dcnews.ro/parteneriat-civil-sondaj-exploziv-peste-400-000-de-voturi_617456.html

BeTheme WordPress Theme