Iohannis cu Mercedesul, Papa cu Loganul. Ce a dorit Suveranul Pontif să transmită prin acest gest?

Viitorul muncii: Cluj-Napoca se pregătește pe bani europeni pentru locurile de muncă ale viitorului
31 mai 2019
10 Autobuze școlare noi pentru elevii din Cluj-Napoca – Vezi pe ce trasee vor circula!
31 mai 2019

Iohannis cu Mercedesul, Papa cu Loganul. Ce a dorit Suveranul Pontif să transmită prin acest gest?

Modestia şi simplitatea sunt mesajale pe care Papa Francisc a vrut să le transmită de fiecare dată când s-a afla într-o vizită oficială în afara Vaticanului. În România, Papa este transportat cu un Logan simplu şi a mers cu geamurile coborâte.

Mulţi dintre români s-ar fi aşteptat probabil ca Papa Francisc să fie preluat de la Aeroportul Otopeni cu o limuzină, însă Suveranul Pontif a cerut să fie transportat cu o Dacia Logan.Singurul lucru care arăta că maşina nu duce un om de rând era tocmai numărul, SCV 1, ceea ce înseamnă „Status Civitatis Vaticanae”(Statul Cetăţii Vatican).

În timpul vizitei Papei în România, preşedintele Klaus Iohannis a fost preluat de la aeroport şi dus la Palatul Cotroceni cu o maşină marca Mercedes Clasa S.

Nu este prima dată când Papa merge cu un Logan. În urmă cu trei ani, într-o vizită în Armenia, Suveranul Pontif a ales acelaşi tip de autoturism.

De altfel, Sfântul Părinte a fost surprins de mai multe ori circulând cu maşini banale, cele mai cunoscute ipostaze fiind cele în care, într-o vizită în Italia, a coborât dintr-un Ford Focus, maşină care la aceea veme, costa aproximativ 12.000 de euro.

BeTheme WordPress Theme