Gabriel Leș anunță DEZASTRUL, după ce francezii au acționat în justiție licitația corvetelor

Declarația de avere a lui Emil Boc. Ce venit anual are Primarul Clujului?
12 ianuarie 2019
Dacian Cioloș face MARELE ANUNȚ: Candidez! A fost o decizie dificilă
12 ianuarie 2019

Gabriel Leș anunță DEZASTRUL, după ce francezii au acționat în justiție licitația corvetelor

Solicitarea de anulare a licitaţiei pentru corvete, cerută de Asocierea dintre Naval Group Franţa şi Şantierul Naval Constanţa, are termen la Curtea de Apel Constanţa în 16 ianuarie.

”Important că s-a atacat în justiție anularea HG. Vă dați seama ce urmări ar fi dacă judecătorii ar suspenda această HG?”, a declarat Gabriel Leș.

Şantierul Naval Constanţa a cerut în octombrie în instanţă anularea licitaţiei, cu argumentul că nu respectă cadrul legal în domeniu şi încalcă normele europene privind achiziţiile publice. Cererea de chemare a Guvernului şi Ministerului Apărării în judecată, cu solicitarea de anulare a hotărârii de guvern emisă în februarie 2018, a fost înregistrată pe 19 octombrie. O săptămână mai târziu, MApN prelungea din nou termenul licitaţiei, pentru 12 ianuarie.

Şantierul Naval Constanţa a încheiat, în aprilie 2018, un acord de asociere cu Naval Group din Franţa pentru a participa la procesul de achiziţie al programului de corvete multifuncţionale lansat de Guvernul României. La procesul de achiziţie mai participă Damen (Olanda) şi Fincantieri (Italia).

Procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale a fost suspendată de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), care a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, „în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii”. MApN a precizat că, la acest moment, există şi un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa, prin care Şantierul Naval Constanţa, ca parte la „Asocierea dintre Naval Group Franţa şi Şantierul Naval Constanţa S.A.”, solicită „anularea în tot a HG nr. 48 / 2018”, act normativ care fundamentează derularea licitaţiei.

Citește continuarea AICI: https://www.stiripesurse.ro/gabriel-le-ministrul-apararii-anun-a-dezastrul-dupa-ce-francezii-au-ac-ionat-in-justi-ie-licita_1317233.html?fbclid=IwAR1enESqNPRACxXcveuAXcCwvUypg0-DcMkDTU44dmD3UJszhC1AoPm1RUo

BeTheme WordPress Theme