FRANȚA VS CROAȚIA, MAREA FINALĂ A CUPEI MONDIALE LA FOTBAL

Polițiștii antidrog în taberele de vară de la Valea Ierii și Rogojel
12 iulie 2018
Un nou sat clujean va fi racordat la rețeaua publică de apă a județului
12 iulie 2018

FRANȚA VS CROAȚIA, MAREA FINALĂ A CUPEI MONDIALE LA FOTBAL

Ceea ce nu multa lume pronostica la inceputul acestei editii a Cupei Mondiale la fotbal, s-a intamplat ! Croatia a ajuns sa joace finala ! O echipa cu jucatori de mare valoare care evolueaza in marile campionate ale Europei, dar cu o istorie si traditie inferioara tarii care a inventat fotbalul, a invins fara drept de apel Anglia in semifinala desfasurata la Moscova.
Asa cum scriam ieri, Anglia mi se parea favorita si numai prin faptul ca jucatorii ei evolueaza in cel mai tare campionat al lumii si pe parcursul intrecerii a aratat ca o echipa solida, echilibrata, constienta de valoarea ei. Nu a fost de ajuns in fata fortei si energiei aratate de croati, care au vrut si au reusit sa demonstreze ca prin talent, lupta si daruire pentru culorile tarii lor, pot invinge orice putere fotbalistica.
Meciul a inceput cum nu se poate mai bine pentru englezi, care au deschis scorul printr-o executie splendida a lui Trippier din lovitura libera de la marginea careului in minutul 5. Englezii au controlat in continuare jocul, parand o echipa sigura si nedand multe sanse adversarilor. Anglia a ratat ocazii clare, cea mai mare fiind cea a lui Kane, vedeta Albionului ratand ca un copil care loveste ghiozdanul pus in chip de bara in curtea scolii. De altfel, jocul lui Kane a fost extrem de modest,buimac de-a dreptul, de nerecunoscut. Nu-i vorba ca nici Sterling sau Lingard nu au fost mai breji, asa incat greul a stat pe umerii aparatorilor, care insa au gafat de cateva ori, iar in doua cazuri, croatii au profitat. Perisic in minutul 68 a adus egalarea de langa un  Walker intarziat ( golul a fost inscris cu talpa la nivelul capului englezului, posibila infractiune ) si in prelungiri, Mandzukic a profitat de indecizia aparatorilor adversi, invingandu-l pe bravul Pickford.
O victorie absolut meritata a unor luptatori care au aratat lumii ca o natiune mica se poate impune in fata oricarui gigant prin daruire si credinta in victorie.
Finala Franta vs. Croatia se va disputa sambata la Moscova.

Șerban Rădulescu, Sport
BeTheme WordPress Theme