FRANȚA VS. BELGIA ȘI ANGLIA VS. CROAȚIA ÎN SEMIFINALELE CUPEI MONDIALE LA FOTBAL

Muzeul Apei înființat de Compania de Apă Someș sub egida UNESCO
9 iulie 2018
Accident groaznic la Maramureş. Un TIR a făcut zob un microbuz. Şoferul a ars în maşină
9 iulie 2018

FRANȚA VS. BELGIA ȘI ANGLIA VS. CROAȚIA ÎN SEMIFINALELE CUPEI MONDIALE LA FOTBAL

Meciurile din sferturile de finala ale Cupei Mondiale la fotbal, eveniment ce se desfasoara in Rusia, au stabilit echipele care isi vor disputa accederea in ultimul act al competitiei.
Cel mai astepotat meci, prin prisma valorii loturilor, dar si prin forma aratata pana acum de cele doua echipe, a fost cel dintre Franta si Uruguay. Din pacate, formatia „celesta” nu l-a putut folosi pe Cavani, atacantul vedeta, accidentat. Si acest lucru mi s-a parut decisiv in conturarea invingatoarei, pentru ca inlocuitorul lui in atacul Uruguayului este de o valoare cel mult mediocra, cu o evoultie  suparator de slaba. Luiz Suarez a ramas complet izolat in fata aparatorilor francezi, toate eforturile sale absolut laudabile neavand sorti de izbanda in lipsa sustinerii de care s-a bucurat atunci cand Cavani a jucat. Varane si Griezmann au inscris goluri frumoase pentru Franta care se califica in semifinala dupa 2-0 cu Uruguay. Dupa jocul si clasa fotbalistilor francezi, Franta mi se pare indreptatita la castigarea trofeului.
In semifinala Franta va intalni Belgia, revelatia acestei editii de Cupa Mondiala. Belgienii au invins Brazilia cu 2-1 dupa un meci care a curs in directia dorita de invingatori.Nefericitul Fernandinho a inscris in proprie poarta dupa o faza curioasa, iar De Bruyne a majorat scorul dupa un contraatac perfect si un sut plasat caracteristic marilor jucatori. Brazilia a inscris in a doua repriza dupa un gol frumos al lui Augusto ( pasa perfecta Coutinho ), dar a ratat nepermis de mult pentru o echipa cu valori de talie mondiala.
Anglia a invins Suedia cu 2-0, destul de clar, dupa un joc pe care l-a dominat la toate capitolele. Au inscris Maguire si Delle Alli doua goluri frumoase cu capul. Portarul Angliei, Pickford, a fost in zi mare si si-a salvat echipa de la primirea golului in trei faze critice. Calificare fara dubii si vad Anglia in finala.
Croatia este cea de-a patra semifinalista dupa ce a eliminat Rusia la penalty-uri. Dupa 90 de minute scorul era 1-1, goluri Cheryshev ( minunata executie ) si respectiv Kramaric. In prelungiri Vida a adus Croatia la conducere, dar Fernandes a egalat spre final. Croatii au fost mai echilibrati la executarea loviturilor de pedeapsa si au castigat cu 4-3. Rusia paraseste competitia dupa un parcurs neasteptat de bun.
Șerban Rădulescu, Sport
BeTheme WordPress Theme