FRANȚA ÎNVINGE BELGIA CU 1-0 ȘI SE CALIFICĂ ÎN FINALA CUPEI MONDIALE LA FOTBAL

VIDEO – Cum mai avansează lucrările pe A3, între Câmpia Turzii și Târgu Mureș?
11 iulie 2018
Scene de groază la Borod: S-au bătut cu furci și lopeți pentru câteva kilograme de mere. 8 persoane arestate
11 iulie 2018

FRANȚA ÎNVINGE BELGIA CU 1-0 ȘI SE CALIFICĂ ÎN FINALA CUPEI MONDIALE LA FOTBAL

Aseara, la Sankt Petersburg, s-a disputata prima semifinala a Cupei Mondiale 2018 la fotbal intre nationalele Frantei si Belgiei. Amandoua echipele veneau dupa un parcurs foarte bun, care a aratat ca meritau pe deplin sa-si dispute prezenta in marea finala. Atat Franta, cat si Belgia, sunt formatii pline de supervedete internationale, fotbalisti care joaca in cele mai puternice campionate ale lumii, asa incat partida dintre cele doua nationale se anunta extrem de echilibrata si promitea un spectacol deosebit, in concordanta cu numele sportivilor care urmau sa evolueze.
Oarecum neasteptat, Belgia a fost echipa care a avut initiativa, a avut o posesie a mingii superioara Frantei, a pasat mai mult si mai precis, dar nu a fost de ajuns. Franta a sutat de mai multe ori pe spatiul portii, fiind mai eficienta. Spre deosebire de meciurile anterioare, Belgia a parut o formatie cu aceleasi vedete consacrate, dar care nu au mai format acea echipa cu un joc colectiv care se supune prestatiei personale, sclipitoare de multe ori, e drept, dar ineficienta in cele din urma. Franta in schimb si-a subordonat jocul individual incantator al exceptionalilor ei jucatori, echipei in intregul ei si a castigat. Belgienii s-au dovedit a fi neputinciosi, senzatie pe care nu au mai incercat-o in aceasta editie a Cupei Mondiale, in fata blocului francez, in care fiecare valoroasa piesa a functionat impecabil intr-un angrenaj perfect. Impresia de neputinta a belgienilor a devenit tot mai clara dupa primirea golului, cand actiunile lor s-au desfasurat tot mai mult sub imperiul hazardului.
Unicul gol al al partidei a fost inscris cu capul de catre Umtiti la o centrare dupa o lovitura libera. Nu a fost un gol spectaculos, dar este in concordanta cu intreaga desfasurare a partidei. Un meci foarte tacticizat, in care spectacolul nu a fost scopul nici uneia dintre echipe. Acest lucru se intampla insa tot mai frecvent in fotbalul la cel mai inalt nivel, cand victoria cu orice pret, cu toate urmarile ei, financiare in primul rand, primeaza.
Azi se disputa a doua semifinala intre Anglia si Croatia, in care usor favorita imi pare a fi Anglia. Vom vedea daca si ce surprize ne rezerva aceasta partida.
Șerban Rădulescu, Sport
BeTheme WordPress Theme