Fiul Președintelui Siriei, Hafez al-Assad a ajuns la Salina Turda

Scene de groază la Borod: S-au bătut cu furci și lopeți pentru câteva kilograme de mere. 8 persoane arestate
11 iulie 2018
Minor de 15 ani prins la volanul unei autoutilitare
11 iulie 2018

Fiul Președintelui Siriei, Hafez al-Assad a ajuns la Salina Turda

Foto ABC News Transilvania

Fiul Președintelui Siriei, Hafez al-Assad, în vârstă de 16 ani, a ajuns în urmă cu câteva minute la Salina Turda.

Acesta se află în România cu ocazia participării la Olimpiada de Matematică, care a avut loc săptămâna trecută la Cluj-Napoca.

Discreție maximă în jurul vizitei lui Hafez al-Assad în România. Autoritățile locale din Cluj nu vor să ofere detalii despre vizita acestuia, iar acelaşi tipar se aplică şi la nivel central. Sursele consultate de jurnaliști susțin că data și ora sosirii acestuia pe teritoriul României sunt informații confidențiale, în contextul în care vizita tânărului de 16 ani ar putea ridica mari probleme de securitate.

Persoane din comunitatea siriană din  România au dezvăluit că vizita lui Hafez al-Assad în România nu trebuie privită cu suspiciune. Fiul președintelui Siriei este pasionat de matematică și a participat la mai multe olimpiade desfășurate la nivel internațional. În anii trecuți, nu a reușit să ocupe un loc fruntaș. De exemplu, la Olimpiada din Brazilia, a primit doar un certificat de apreciere. Sursa citată spune că Hafez al-Assad vede în competiția din România o oportunitate de a-și lua revanșa și de a ocupa un loc în primii trei, dacă nu chiar să fie primul din lotul Siriei.

BeTheme WordPress Theme