Cum explică Emil Boc suma Record acordată anul acesta Bisericilor, de către Primărie

Cunoscutul violonist Alexandru Tomescu le va cânta copiilor bolnavi cronic din Cluj
16 mai 2018
Castelul Banffy Kemeny își cere renașterea și drepturile în istoria locală
16 mai 2018

Cum explică Emil Boc suma Record acordată anul acesta Bisericilor, de către Primărie

Și bisericile fac parte din comunitatea noastră. Avem nevoie și de sănătate, și de sport, și de religie și de activități culturale. Toate aceste lucruri întregesc o comunitate. Nu putem spune «izolăm pe unii pentru că vrem mai mult în altă parte». O comunitate este închegată are și frică de Dumnezeu și credință și are și dorința de a petrece timpul liber prin activități sportive, de a susține sistemul de sănătate, de a susține sistemul de ONG-uri și de activități culturale. Bisericile sunt o componentă fundamentală, importantă a vieții noastre. Religia, ne place sau nu ne place, eu nu mă pronunț aici în nume personal, și eu sunt credincios, sunt creștin în felul meu și am o credință în Dumnezeu, la fel cred că are fiecare om o credință și o respectăm oricare ar fi ea, și de aceea Primăria și Consiliul Local abordează problema Bisericii într-o manieră echidistantă susținând toate cultele religioase recunoscute de lege. Eu nu susțin această opțiune în care spunem «astăzi numai x, mâine numai y». Avem nevoie ca și comunitate să dăm importanță tuturor componentelor existente în societate”, a declarat Emil Boc, marți, la un post de radio.

La Primăria Cluj-Napoca au fost depuse 43 de proiecte de la Mitropolia Clujului, Biserica Greco-Catolică, Protopopiatul Romano-Catolic Cluj, Oficiul Provincial al Franciscanilor, Eparhia Reformată din Ardeal, Biserica Unitariană Maghiară-Episcopia Unitariană, Conferința Transilvania de Nord a Bisericii Creștine Adventiste de Ziua a Șaptea, Cultul Creștin Penticostal, Cultul Creștin Baptist, Comunitatea Evreilor din Cluj-Cultul Mozaic.

În total, bisericile au primit în acest an suma record de 3,58 milioane lei.

De departe, cea mai mare sumă merge către cultul ortodox, 2,4 milioane lei, în special către Arhiepiscopia Clujului, pentru continuarea reparațiilor la clădirea Centrului Eparhial (100.000 lei), mobilier bisericesc în Capela Campus Teologic “Nicolae Ivan” (70.000 lei), continuare construcție Centru Misionar Social „Sf. Apostol Andrei” (445.000 lei) și pentru continuarea picturii în mozaic la Catedrala Mitropolitană (150.000 lei).

Cultului greco-catolic i s-a repartizat suma de 600.000 lei pentru continuarea construcției Catedralei din Piața Cipariu.

Au mai primit bani Cultul Romano-Franciscan – 129.000 lei, Cultul reformat – 135.000 lei, Cultul unitarian – 30.000 lei, Cultul adventist – 38.000 lei, Cultul penticostal – 185.000 lei și Cultul mozaic- 38.000 lei.

BeTheme WordPress Theme