Cluj-Napoca găzduiește conferința ”Soluții Spațiale pentru Agricultură Durabilă și Agricultură de Precizie”

În sfârșit! CJ Cluj a emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pe drumul județean 150 Viișoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu
7 mai 2019
Peste 10 kg de argintărie găsite în bagajul unui chinez, pe Aeroportul din Cluj
7 mai 2019

Cluj-Napoca găzduiește conferința ”Soluții Spațiale pentru Agricultură Durabilă și Agricultură de Precizie”

Specialiști de talie internațională sunt prezenți în aceste zile la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj pentru Conferința „Soluții Spațiale pentru Agricultură Durabilă și Agricultură de Precizie”, organizată prin Agenția Spațială Română sub egida Națiunilor Unite (UNOOSA). Evenimentul ridică tema majoră a utilizării tehnologiilor avansate în agricultură, în contextul unei siguranțe alimentare la nivel mondial tot mai precare, cauzată de creșterea populației și a presiunilor exercitate asupra terenurilor agricole disponibile.

În deschiderea evenimentului am prezentat principalele avantaje competitive pe care Cluj-Napoca le oferă și am exprimat, în numele comunității clujene, un mesaj de gratitudine pentru organizarea în orașul nostru a unui eveniment de asemenea anvergură, menționează Primarul Emil Boc.

Pe durata conferinței, participanții vor lua parte la diferite prezentări și sesiuni tehnice, precum și vizite în teren.

La eveniment au luat cuvântul cuvântul rectorul USAMV, dl prof. dr. Cornel Cătoi, dl. Marius-Ioan Piso, președintele Agenției Spațiale Române, dl Dumitru Prunariu, primul român care a ajuns în spațiu și Cetățean de Onoare al Municipiului Cluj-Napoca, și dl Shrish A. Ravan – UN-SPIDER pentru United Nations Office for Outer Space Affairs.

Conferința este organizată de Biroul Națiunilor Unite pentru Afaceri Spațiale (UNOOSA) și Guvernul României, prin intermediul Agenției Spațiale Române (ROSA).

BeTheme WordPress Theme